De oprichting van Whisky van België werd gestart als een initiatief ter ondersteuning van de Belgische whiskymakers. Met de tijd is het besef gegroeid dat niet alleen de whisky steun verdient, maar ook de gin, de vodka, de rum, de amaretto, kortom elk kwaliteitsproduct dat door deze stokers gemaakt wordt.
Daarom zijn we ook blij te kunnen aankondigen dat we een stapje verder gaan. De shop op onze pagina zal ophouden te bestaan zoals jullie hem kennen om op een meer professionele manier verder te gaan als pure webshop in een initiatief dat we Fine Spirits Belgium noemen.
Binnen dit initiatief willen we ruimte bieden aan alle Belgische producenten en hun producten.

We blijven op deze pagina wel de klemtoon leggen op de Belgische whisky met ons boek ‘De whiskymakers van België’. Rond dat boek ondernemen we met Whisky van België allerlei activiteiten om de Belgische whisky en hun makers meer in de kijker te zetten.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, acties of aanbiedingen?
Registreer je e-mailadres onderaan op deze pagina om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Je kan ons ook volgen op Facebook!
Klik op het logo hiernaast en like en volg onze pagina.

 

'De whiskymakers van België' is een boek dat gaat over Belgische whisky en de passie van de makers. U maakt er kennis met alle stokerijen in België die whisky maken.

Het boek is nu verkrijgbaar in het Nederlands en in de toekomst ook in het Frans, Engels en Duits. Het is te koop bij de distilleerders, online in onze webshop, boekenwinkels, drankenhandels, toeristische shops, enz …

Regelmatig (minstens 1 keer per 2 jaar) zal een nieuwe bijgewerkte editie verschijnen om de whisky liefhebbers volledig op de hoogte te houden van de nieuwigheden in het Belgische whisky landschap.

Lees hier meer over het boek 'De whiskymakers van België'.

Plan met je vereniging via Whisky van België een voordracht over "De whiskymakers van België".

Whisky van België verplaatst zich hiervoor over gans Vlaanderen. De voordracht kan gepaard gaan met het proeven van één of meerdere whisky's. We maken voor u de voordracht inhoudelijk flexibel in functie van het type vereniging.

Ook volwaardige whiskyproeverijen met minimum zes verschillende Belgische whisky's horen tot de mogelijkheden. Daarbij krijgt u de verhalen die bij de whisky horen vertelt door de schrijver van het boek “De whiskymakers van België”.

Wil je weten wanneer, raadpleeg dan onze agenda.

Zit u in het bestuur van een vereniging of baat u een winkel uit en lijkt het leuk een tasting te laten geven in uw club of in uw zaak door Whisky van België, contacteer ons dan via het contactformulier op onze website.

Via onze webshop heb je de mogelijkheid om een whisky with friends mini tasting@home aan te kopen. Je kan dan thuis in je eigen gezellige omgeving genieten van whisky met je vrienden, familie of buren zonder dat je daarvoor van huis moet. Deze mogelijkheid bestaat vanaf vier personen en kan telkens uitgebreid worden per twee personen tot een maximum van tien personen.

Je ontvangt een pakket met een selectie Belgische whisky’s (1,5 cl per persoon/per whisky) en een beschrijvende uitleg. In het pakket zit een exemplaar van het boek “De whiskymakers van België”, zodat je elke whisky in je pakket kan linken aan de maker. Op die manier is een leuke avond zeker gegarandeerd. Bezoek onze webshop

Wil je nog net wat meer, dan komt Whisky van België naar jou toe om jouw private tasting bij jou thuis aan elkaar te praten.

Neem daarvoor contact op via ons contactformulier.

Whisky van België werkt momenteel ook aan gerechtjes samengesteld met en in functie van paring met Belgische whisky. Het aanbieden van dit soort tastings zal aangekondigd worden op onze facebookpagina en in de agenda op onze website. Inschrijven daarvoor zal kunnen via onze webshop.

Whisky van België zal zoveel mogelijk aanwezig zijn op regionale whisky festivals om het grotere publiek de kans te geven het volledige gamma van de Belgische whisky’s te kunnen proeven.

Raadpleeg onze agenda om te weten op welke whisky events we aanwezig zullen zijn.

Belgische whisky's zijn niet altijd courant verkrijgbaar of vragen soms een substantiële verplaatsing om er aan te raken. Vanuit onze visie 'single point shopping" zullen we in onze webshop een zo groot mogelijk gamma van Belgische whisky's van de verschillende distilleerders te koop aanbieden.

Koop via deze weg jouw eigen exemplaar van het boek ‘De whiskymakers van België’ op verzoek gepersonaliseerd door de schrijver.

Op onze webshop vindt je ook onze Whisky with friends minitasting@home en onze festivalbuddy.

Je kan ook je personal tasting samenstellen. Je kiest daarvoor zes drams van 1.5cl uit de selectie aangeboden in onze shop.

Hier kan je ook inschrijven voor onze tastings en voordrachten of voor onze gezamenlijke uitstappen naar de verschillende stokerijen.

Ook allerlei geschenkenartikelen gerelateerd aan Belgische whisky zullen toegevoegd worden.

Onze webshop zal op een later tijdstip beschikbaar komen. Wil je aankopen doen bij Whisky van België dan kan dat via de pagina van het pick-up point. pick-up point.

Op onregelmatige tijdstippen organiseert Whisky van België gezamenlijke uitstappen naar één of meerdere stokerijen in België waar whisky wordt gemaakt.

Deze gezamenlijke uitstappen worden aangekondigd via onze facebookpagina en het agenda op onze website.

Inschrijven voor zo een uitstap kan enkel via onze webshop.

Wij zorgen voor het vervoer, lunch, tasting ter plaatse en terugreis.

Wil je daarover meer weten, raadpleeg onze agenda of facebookpagina whiskyvanbelgie.

Heeft u een bedrijf waar regelmatig een zakelijke opleiding voorzien wordt of een dagje teambuilding en wenst u die opleiding of teambuilding origineel af te sluiten, boek dan een voordracht met tasting op maat en volgens afspraak.

Neem daarvoor contact op via ons contactformulier.